Zonta møde oktober 2018 Gruppearbejde.
Kunster, Lis Gram
Møde hos Lis Gram den 14. maj
Virksomhedsbesøg hos Systematic den 8. januar 2018.

Set & sket

Klubmøde den 8. oktober 2018

Zonta mødet den 8. oktober 2018 var et meget kreativt og hyggeligt møde. Vi skabte sammen i 3 grupper et idekatalog til temaer/oplægsholdere/ besøg til de ordinære møder i 2019-2020. Det sprudlede med ideer, som blev skrevet ned og kan bruges som inspiration af de grupper, der har ansvar for årets møder.

Anden del af aftenens opgave var Ideer til klubevents, som kan afholdes i 2019 – 2020. Formålet med disse events er dels at generere penge til sociale formål og dels at gøre opmærksom på Zonta`s arbejde. Da Zonta har 100 års jubilæum i 2019, var events i denne forbindelse også et emne, der blev diskuteret.

Klubmøde den 14. maj 2018 – Besøg hos Lis Gram

Aftenen stod i Japans tegn. Det var rigtig skønt dansk sommervejr, og vi begyndte aftenen med et glas vin i Lis og Henriks smukke og særprægede have med forskellige uderum omgivet af skulpturelt klippede hække.

I den store udestue var der smukt dækket op til Sushi. Lis fortalte levende og engageret om livet som designer, tekstilkunstner, billedkunstner, underviser m. m.

Af højdepunkterne kan nævnes opstarten at Kunsthåndværkerskolen i Kolding. ”5 Kvinnor i Norden” og Skulpturen ”Samband” i Kalmar i forbindelse med 600 års jubilæet for Kalmarunionens etablering. Deltagelse i Internationale workshops. Undervisning og udstillinger mange steder i verden, bl a Italien, Alaska, California, Israel, Holland, Australien, Polen og flere steder i Japan.

Lis fortalte om sine mange besøg i Japan og mødet med kulturen der, som har været en stor inspirationskilde.

Lis lagde ikke skjul på, at arbejdet som kunstner – og kvindelig kunstner-  har været hårdt og krævende, men også forbundet med vidunderlige oplevelser.

Klubmøde den 5. februar 2018

Aftenens oplæg var af Tina Bryld, skribent for JP-kultur, og Tage Clausen, der under Muhammed-krisen var informationschef og lederskribent på Jyllands-Posten. De fortalte om optakten til krisen – hvordan beslutningen om at bringe tegningerne i avisen efter en tid resulterede i daglige bombetrusler, navnlig i begyndelsen af krisen, og fra den ene dag til den anden fik det alvorlig indvirkning på arbejdsforholdene på JP. Det er nu 12 år siden at tegningerne gav dønninger i det meste af verdenen, i dag har det stadig stor indflydelse på dagligdagen på Avisen – og på menneskers liv. Trusselsniveauet er stadig højt.

Zonta møde hos Systematic den 8. januar 2018

Mandag, den 8.januar var vi 20 deltagere i et spændende besøg på Softwarevirksomheden Systematic.

Klubmedlem Lone Hedegaard Kristensen havde inviteret, og som medarbejder/leder i firmaet kunne hun med stor indsigt fortælle om dets arbejdsopgaver og rivende udvikling.

Systematic blev startet for 32 år siden af  Michael Holm, og blot i løbet af de seneste 3 år er hans medarbejderstab fordoblet til de nuværene 900 ansatte. Firmaets 500.000 brugere er fordelt over 50 lande på næsten samtlige kontinenter.

Systematic udvikler softwareprogrammer til sundhedssektorer såvel som offentlige sektorer i Danmark og f.eks. USA, hvor man har leveret løsninger til det amerikanske forsvar siden 1995. Således har Systematic herfra i 2017 modtaget en ordre på software til kommunikationsudstyr til1,5 milliarder kr.

Lone arbejder i afdelingen Library and Learning, hvor hun bl.a. i 2017 stod for udrulning af et program, der i dag danner grundlag for de fleste funktioner i alle landets biblioteker (undtagen dem i Hjørring kommune). Afdelingen har tilsvarende store projekter indenfor forskellige former for  undervisning.

Systematic er kendt for sin vistnok ret enestående virksomhedskultur, der bygger på ”Klarhed og Tydelighed”. Systematics kultur optog således en stor del af aftenens uddybende diskussion.

Tak for en meget udbytterig aften til Lone.