Møder 2018

Sig Nej Sig Fra! – event den 24. november 2018

“Sig Nej”, det er ordene, som Zonta bruger verden over som sit led i et arbejde for, at piger og kvinder behandles på lige vilkår med drenge og mænd, ikke bare som en grundlæggende menneskerettighed, men som et nødvendigt grundlag for en fredelig, velstående og bæredygtig verden.

Zonta klubberne i Aarhus, Silkeborg og Viborg fik i november 2018 elever på syv gymnasier fra de tre byer til at give deres bud på, hvordan unge mennesker kan arbejde med ligestilling og gensidig respekt mellem kønnene, inspireret af #MeToo-bevægelsen. Det hele foregik ved et stort Zonta-event lørdag den 24. november på VIA University College, Aarhus.

Eleverne fra de syv gymnasier havde brugt timer på både gymnasiet og i fritiden på at arbejde med aktuelle og særdeles aktuelle emner som #MeToo-bevægelsen, hvordan man siger nej til fysiske og/eller psykiske overgreb, etik på de sociale medier, mobning og psykisk terror, sexistiske stereotyper og andre relaterede emner.

Resultatet blev en række essays, digte, noveller, videoproduktioner og dramastykker, som de præsenterede for publikum og hinanden på scenen og på deres stande.

Lektor på Digitale Medier og Æstetik på Aarhus Universitet Lone Koefoed Hansen bød desuden velkommen til eventen, og derefter tog sangeren og skuespilleren Jonas Rasmussen, som vandt Dansk Melodi Grand Prix i 2018 med sangen ”Higher Ground”, over, og og rundede af med en sang.

Sally Thorhauge og Irene Wiborg fra Zonta Aarhus I & II reflekterer over gymnasiearrangementerne i 2018 og 2019 vedr. Gender Equality: