Kunst på Universitetshospitalet

Der hænger meget fantastisk kunst på Aarhus Universitetshospital. Hvis man er patient eller pårørende på hospitalet, er det en god idé at benytte lejligheden til ”at gå på kunstudstilling”.

Vi har været så heldige, at pensioneret overlæge Ib Hessov vil fortælle os om denne kunst og vise den frem. Ib Hessov har gennem mange år været den store visionære kunstkøber. Hvordan er det gået til, og hvilke visioner har han haft for sine indkøb? Efter at alle afdelinger på Aarhus Amts hospitaler nu er samlet i Skejby, er også kunsten samlet der. Ib Hessov er fortsat aktiv i hospitalets kunstråd.

Vi mødes tæt på hovedindgang G på Skejby Universitetshospital (det er den gamle indgang). Når I går op mod hovedindgangen, drejer I 40 meter før denne straks mod venstre ind gennem svingdøren til auditorierne. Kunsten åbenbares straks gennem bygningens store vinduer.

Der ses vi til en indledende snak om kunsten på sygehuset.

Bl.a. af hensyn til lyset er mødet aftalt til at begynde kl. 17:00. På det tidspunkt er der masser af nærliggende parkeringspladser.

Ib Hessov har tilrettelagt en rundgang – vi kan umuligt nå det hele, og afstandene er store. Vi regner med, at det tager 1½-2 timer.

Ca. kl. 19.00 spiser vi sammen med Ib Hessov i Café Øst, Indgang G, Plan 2, G206, Palle Juul Jensens Boulevard 99, 8200 Aarhus N (lige over for letbanestoppet eller parkering P 14).

Med venlig hilsen

Hanne Teglhus og Lida Hulgaard


Begivenhedsdetaljer

  • Date: