International kvindeklub støtter krisecentre

Pressemeddelse

Zonta-klubber i Region Midtjylland hjælper voldsramte kvinder gennem en donation til lokale krisecentre.

Det skorter for tiden ikke på opmærksomhed på kvinder, der er udsat for vold og seksuelle krænkelser på deres arbejdsplads.

Men der er stadig ikke megen fokus på de kvinder, der udsættes for vold i det skjulte, ikke mindst i hjemmet. Dem gør tre krisecentre i Aarhus, Viborg og Silkeborg et stort stykke arbejde for at støtte, og derfor er det disse krisecentre, Aarhus Krisecenter, Viborg Krisecenter og Silkeborg Krisecenter, som fire Zonta-klubber i Midtjylland nu støtter med i alt 20.000 kr., som en anerkendelse af den enorme hjælp, de giver til de udsatte kvinder.

Vold mod kvinder og piger kender ingen nationale eller kulturelle grænser, og den foregår både i hjemmet, på arbejdspladsen og i det offentlige rum og kan have en skæbnesvanger indflydelse på de voldsramtes liv, hvad enten den er fysisk eller psykisk, lyder det fra de fire klubber.

Krisecentrene gør en stor indsats for at hjælpe de voldsramte kvinder, og derfor skal de nu tilgodeses, mener Zonta-klubberne i Aarhus, Silkeborg og Viborg.

Ingelise Allentoft, der er forstander for Aarhus Krisecenter, siger i forbindelse med donationen: ”Vi er meget glade for samarbejdet med Zonta og håber, at det fortsætter lang tid fremover”.

Krisecentrene har pengene til rådighed fra den 25. november – samme dato, som Zonta-klubber internationalt sætter gang i sin årlige kampagne, Zonta Says No. Kampagnen løber frem til den 10. december.

Zonta International, der er et globalt, upolitisk netværk af 31.000 kvinder i 66 lande, som taler og arbejder for kvinders rettigheder, har i flere år sat fokus på vold mod kvinder gennem denne kampagne, der skal skabe større opmærksomhed på den vold, som kvinder verden over udsættes for i alle samfundslag.

Der er mange, der siger nej tak til vold mod kvinder, altså også Zonta-klubberne, der med donationerne indleder et nyt regionalt samarbejde mellem de to Aarhus-klubber og klubberne i Silkeborg og Viborg.

Zonta Aarhus II har desuden oprettet et uddannelseslegat på 250.000 kr. til unge kvinder, der gerne vil i gang med en uddannelse, men har svært ved at finde støtte, både moralsk og økonomisk, til det. Formålet med legatet er at støtte kvinder, der har brug for en håndsrækning til at bryde ud af svære sociale forhold ved at begynde på en uddannelse og har brug for f.eks. en computer eller studiebøger.

Man kan læse mere om Zonta Says NO-kampagnen på zontasaysno.com.

For yderligere oplysninger kontakt Lena Mortensen, lenabmortensen@gmail.com, 6160 8240