3. vinder af Ph.D. legatet

Det er med stor fornøjelse, at vi skal byde velkommen til dette års 3. vinder af Ph.d.-legatet Emilie Grarup Jensen. Emilie er Ph.d.-studerende ved Molekulær mediciin, Institut for Biomedicin, Aarhus Universitet.

Emilie vil starte med at gøre os klogere på sit Ph.d.-projekt, der har fokus på:

Ny behandling af øjensygdommen alders-relateret makuladegeneration (AMD): ”Nanobody”-medieret hæmning af komplementsystemet.

Hun skriver bl.a. selv om sin forskning:

”Aldersrelateret makuladegeneration er en hyppig retinal sygdom, der rammer 50 procent af den ældre befolkning, og det er samtidigt den hyppigste årsag til blindhed i den vestlige verden” Ud over sin forskning vil Emilie, sammen med Rebekka Langvad, fortælle om Eden-projektet, som de begge er frivillige i. Eden-projektet redder kvinder ud af slaveri og tvungen prostitution (samt tvangsægteskaber), i Myanmar. Hvis de formår at flygte, bliver de tilbudt kost og logi på et Eden-center, hvor de får terapi, medicinsk hjælp, et uddannelsesforløb, og mulighed for at hele gennem kreativitet, såsom at lave smykker.

Smykkerne er veldesignede, lavet af ægte sølv og 18K belagt guld. Pengene, der bliver købt smykker for, går direkte videre til at redde flere kvinder ud af slaveri.

Der bliver mulighed for både at se og købe smykkerne. Se mere om Eden og de fine smykker her:

https://thisiseden.org/pages/eden-collections.

Vi slutter af med at ønske hinanden en glædelig jul og et godt nytår med tak for dette Zonta år.

På glædeligt gensyn

Hanne F., Tonna og Bente


Begivenhedsdetaljer

  • Date: